lauantai 2. toukokuuta 2015

Långvik -lähellä, mutta niin kaukana

Olen jo pitkään halunnut käydä Kirkkonummella sijaitsevassa Långvikin kylpylähotellissa, mutta en ole saanut ajoiksi. Luultavasti siksi, että se sijaitsee niin lähellä, vain reilun 40 km päässä kotoani. Varasimme huoneen oikeastaan aika extempore ja viimetinkaan, kun huomasimme siellä olevan jonkinlainen vapputarjous. Tässä kohtaa meillä oli muutenkin oiva tilaisuus livahtaa arkea karkuun, joten käytimme tilaisuuden hyödyksi.

Långvik Congress Wellness hotellissa on siis pieni kylpylä, josta löytyy kuntouima-altaan lisäksi porealtaat, kylmäallas sekä kylmä- ja kuumakahluualtaat. Tavallisen saunan lisäksi kylpylästä löytyy höyry- ja infrapunasaunat. Ja mielettömän ihanat suihkut, joissa saa säädettyä suihkun erilaisille toiminnoille! :)

Olisin halunnut kokeilla suolahuonetta ja kidehuippukylmähoitoa (-110 C lämpötilassa), mutta vappupäivänä spa oli suljettu eikä hoitoja ollut mahdollista saada, eikä seuraavallekaan päivälle ollut aikoja vastakun iltapäivällä. Ei auttanut kun jättää seuraavaan kertaan!

Allasosasto; edessä ja vasemmalla porealtaat, oikealla kylvävesiallas ja keskellä kylmä- ja kuumakahluualtaat


Ei ollut ruuhkaa kylpyläosastolla...olimme alkuun siellä aivan kahdestaan, kunnes tunnin päästä tuli toinenkin pariskunta :)
Kuntouima-allas
Allasosaston perällä on takkasyvennys sohvineen, jonne voi mennä rentoutumaan takkatulen ääreen (ainakin illalla takassa oli tuli)

Allasosastolla oli baari, josta oli mahdollista ostaa juomia

Infrapunasaunassa soi rentouttava musiikki. Siellä voi halutessaan katsella myös tv:tä :)
  
Höyry- ja infrapunasaunaosastolla oli myös erikoiset suihkut, joissa mielen saa rentoutumaan
   
Hotelli rannalta päin kuvattuna
Rantasauna
Kuntosali
Aula ja baari


Aamupala :)
Hedelmiä, jugurttia ja jälkiruoka

Lähtöaamuna kävimme aamiaisen jälkeen vielä kerran kylpylässä ja saunomassa.
Poreilun lomasta ihanaa katsella maisemia merelle päin. Voi vain kuvitella miten ihanaa se voi olla kesäaikaan, kun aurinko paistaa ja kesäaikaan ilmeisesti allasosastolta pääsee myös terassille paistattelemaan. Vaikka en mikään saunaihminen olekaan, nämä erikoissaunat olivat iso plussa. Ja tunnelmaa lisäsi varmasti sekin, ettei erikoissaunaosastolla ollut siellä käydessäni ketään muita, sain siis saunat ja hauskat suihkut kokonaan itselleni ;)

Ulkoilua emme paljoa ehtineet harrastamaan, mutta huomasin, että pihan lähettyviltä lähtee ulkoilureitti metsään. Kivannäköistä aluettahan tuo Långvikin seutu on, ja jos aikaa olisi ollut enemmän ja kelitkin olisi olleet paremmat, olisimme varmasti käyneet lenkkeilemässä. Jää tämäkin seuraavaan kertaan!

Kyllähän tämä pikku reissu tuntui luksukselta ja oli nimenomaan virkistävä hyppy pois arjesta. Siellä ollessa tuntui, että sitä on lomailemassa kaukana, vaikka onkin oikeasti ihan lähellä.... eli aina ei todellakaan tarvitse lähteä kauas kotoa rentoutuakseen! 


Ehkä kesällä uudelleen.... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti