lauantai 5. syyskuuta 2015

Blogini synty

#blogisitarina haaste otettu innolla vastaan, kiitos Elämää ja Matkoja -blogin taakse ;)

Tässä postauksessa minulla on siis tarkoituksena valottaa lyhyesti tämän blogin syntytarinaa :-)



Perustin blogini keväällä 2015, joten olen ihan uusi tulokas tällä saralla. Suhteeni blogeihin on tosin aina ollut hieman "etäinen", sillä itsellä ei tule seurattua säännöllisesti kenenkään blogia. Mutta viimeistään silloin eksyn lukemaan blogeja, kun etsin jotain tietoa netistä. Eli siis hyvin monissa matkablogeissa olen käynyt kuvia ihailemassa sekä lukemassa hyviä reissuvinkkejä kohteista ;) Blogiani kirjoittelen täysin harrastuspohjalta, muutaman kerran vuoteen, aina reissujen yhteydessä. Kunhan minulla on enemmän vapaa-aikaa, lupaan lisäillä blogiini kuvia ja tarinoita myös menneistä matkoista.



Kun mietin oman blogini syntyä, siihen on eniten vaikuttaneet seuraavat kolme seikkaa:

1) Ikuinen matkakuume

Matkustelussa minua kiehtoo erilaiset kulttuurit, historia, kauniit maisemat, ihmiset, hyvä ruoka... Kun olen valinnut seuraavan matkakohteen, olen innokas suunnittelemaan kaikenlaista tekemistä ja ohjelmaa tulevalle reissulle. Etsin tietoa paljon netistä, mistä syystä moniin matkablogeihin päädynkin surffailemaan.

Matkakuume - mikä ihana kutkutus kropassa. Sitten se vapauden tunne, kun lentokone kiihdyttää kiitoradalla ja nousee ilmaan. Jännityksellä ja innolla vain odottaa, että millaiseen paikkaan sitä oikein päätyy ;)

Voisin tähän väliin kertoa missä päin maailmaa olen reissannut tähän reilun 30-vuoden ikääni mennessä. Pienempänä reissailin vanhempien mukana paljon, matkailimme kotimaassa ja ulkomailla. Myöhemmällä iällä innostuin siippani kera toden teolla matkaamisesta. Ensimmäisiä matkakohteita aikuisiällä taisivat olla Tallinnan ja Tukholman lisäksi Rodos (Kreikka) ja Hurghada (Egypti). Sen jälkeen matkakohteita ovat olleet Mayrhofen (Itävalta),  Lontoo (Englanti), Berliini (Saksa), Samos (Kreikka) Barcelona (Espanja), Teneriffa (Espanja),  sekä Fuengirola (Espanja). Italiassa olen käynyt Roomassa, Bresciassa ja Veronassa. Arabiemiraateissa olen matkustanut useampaan kertaan Dubaissa ja kertaalleen Abu Dhabissa. USA:ssa olen pyöriskellyt Miamissa, NYC:ssä pari kertaa, Los Angelesissa, Orlandossa sekä Key Westissä.

Viimeisin matkakohteeni kesällä 2015 oli tosiaan Brescia ja Verona; niistä löytyy kuvia ja tarinaa blogissa. Sitten seuraava reissuni tulee olemaan ehkä Tsekkeihin Prahaan, jos vain ehdin tänä syksynä sinne. Mutta jos en, niin sitten seuraava tarina tässä blogissa tulee olemaan vasta jouluna, kun lähden Dubain auringon alle. Ja itseasiassa menopaluu lennot on ostettu myös maaliskuulle, sillä Norwegianilla oli niin halpa lentotarjous ettemme voineet olla ohittamatta sitä! Lentoja löytyi 150-200 euron hintaan ja vieläpä matkalaukku ruumaan kuului hintaan :-)
Tulevaisuuden haaveissani olisi matkustaa Uuteen Seelantiin ja Australiaan. Lisäksi haluan tutustua seuraaviin USA:n kohteisiin; San Fransisco, Las Vegas, Grand Canyon, jättimäinen Yellowstonen kansallispuisto jossakin mittakaavassa, ym. ym. Mun Bucketlist vaan pitenee kokoajan.........

2) Kauniit valokuvat

Kauniit valokuvat ovat aina inspiroineet minua. Valokuvaaminen on yksi harrastukseni; nautin kirjavien reissukuvien ottamisesta, mutta myös luontokuvaamisesta. Nautin erityisesti auringonlaskuista sekä muista luontoaiheisista maisemakuvista. Valokuviani jaan myös muualla sosiaalisen median kanavissa, niistä alempana.... :)


3) Muistojen kokoaminen "yhteen paikkaan"

Olin jo pidempään miettinyt, että olisi loistavaa saada koottua omista matkoista kuvakokoelmaa paikkoineen ja tarinoineen johonkin yhteen paikkaan. Lähinnä ensin ajattelin näiden kokoamista jonnekin ikiomaan tiedostoon, mutta myöhemmin ajattelin, että miksei niitä voisi esitellä julkisestikin. Joten siitä se ajatus matkablogin perustamisesta sitten lopullisesti lähti. Jos kuvista ja tarinoista vielä sattuu olemaan hyötyä jollekin toiselle reissaajalle niin aina parempi!



Koukussa Kiertämiseen ja muut sosiaalisen median kanavat

Blogini perustamisen yhteydessä perustin Google+ tilin jossa myös olen postaillut matka- sekä luontoaiheisia kuvia. Vähän myöhemmin perustin Instagram-tilin, jota nyt käytänkin ahkerasti. Olen täysin hullaantunut Instagramiin, koukussa siihenkin! Siellä seuraan varsinkin matka-aiheisia sivuja, joista voi helposti napata vinkin jos toisenkin eri matkakohteisiin liittyen. Tosi kätevää!

Instagram- tilini löytyy täältä
Google+ sivuni löytyvät täältä



Mutta siinä lyhyesti innostuksestani matkailuun ja tämän blogin taustoista. Nyt on aika haastaa uudet bloggaajat ja instaajat tarinoimaan bloginsa syntyperistä :)

1) Meidän matkassa - mielenkiintoisia tarinoita erityisesti Itä-Euroopasta. Kauniita kuvia Instagramissa!

2) Meanwhile in Longfield - monipuolinen bloggaaja; aihe-alueina esimerkiksi matkailu, ravintolat/ruoka/reseptit, sisustus... ja tietysti super-söpö Horatio -chow chow, jonka kuvia pääsee esimerkiksi Instagramissa ihailemaan <3 <3

3) Meiän Matka- blogi, uusi bloggaaja, lähdössä pidemmälle reissulle Kaakkois-Aasiaan vuoden 2016 alussa (niitä kuvia odotellessa..). Tunnelmallisia Barcelonan kuvia instassa!

4) Laamanaaman maailma - blogin aihepiireihin kuuluvat erityisesti matkailu ja urheilu. Instassa viimeisimpänä postauksina Kreikan hurmaavat maisemat!

blogitarina2

Ohjeet (saa kopioida omaan blogiin):
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

6 kommenttia:

  1. Kiva, että tartuit haasteeseen - oli kiva lukea tarina blogisi taustalla!
    Moni matkablogi tuntuu saaneen alkunsa kroonisen matkakuumeen lisäksi juuri halusta koota matkakertomukset ja kuvat yhteen paikkaan. Kiinnostuksesi valokuvaamiseen todella näkyy kauniissa kuvissa!
    Hyvää alkanutta syksyä Sinulle, mukavia matkoja olikin jo suunnitelmissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Miia, ja kiitos itsellesi haasteesta. Oli hauskaa miettiä, että mistäs tämä kaikki nyt oikein lähti.
      Joo täytyy kyllä sanoa, että valokuvaamisesta on tullut vuosien varrella entistä hauskempaa. Sitä nykyisin katselee ympärilleen ihan eri silmin, näkee kauneutta kaikkialla ja yrittää parhaansa mukaan saada näkymän taltioitua siten että kauneus välittyy katsojalle.

      Sinunkin tuleva reissu vaikuttaa ihan mielettömän hyvältä, kuvia odotellessa :)

      Hyvää syksyä!

      Terkuin Mirja

      Poista
  2. Kiitti haasteesta! Tässä mun tarinani :)
    http://laamanaama.blogspot.fi/2015/09/blogini-tarina.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun vastasit haasteeseen, mielenkiintoista päästä lukemaan tarinasi. Pirtsakkaa syksyn jatkoa! :)

      Terkuin Mirja

      Poista
  3. Kiitos haasteesta! Vihdoin saimme ympättyä pääkohtia meidän blogin syntymisestä vaikka kovin alussa tässä hommassa ollaankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kun otitte haasteen vastaan! Kävinkin jo lukemassa tarinanne ja kommentoimassa blogiinne. Ihanaa syksyä teille ja mahtavia tulevia reissuja ;)

      Terkuin Mirja

      Poista