tiistai 24. joulukuuta 2013

Hyvää Joulua Barcelonasta!

 

Joulua karkuun Barcelonaan kolmeksi yöksi. 

Majoituimme Silken Gran Havana hotellissa, joka sijaitsi keskustassa hyvällä paikalla, kävelymatkan päässä esimerkiksi Sagrada Familiasta ja Casa Milasta. Hotelli oli siisti, palvelu ystävällistä ja hotellihuonekin viihtyisä, hyvänkokoinen kattoterassi oli iso plussa.

Sää vaihteli pilvisestä aurinkoiseen, ja yhtenä päivänä tuuli aika kovasti. Lämpötila oli noin 12-17 C välillä. Huomattavasti kivempi keli siis kun Suomessa tuohon aikaan!
Silken Gran Havana

Näkymiä hotellin kattotasanteelta

Alla olevassa kuva on otettu hotellihuoneen kattoterassilta. Talojen takana näkyvällä Tibidabon 542m korkealla kukkulalla sijaitsee yksi Barcelonan maamerkeistä, El Sagrat Cor de Jesuis kirkko.

El Sagrat Cor de Jesuis kirkko terassiltamme zoomattuna

Yhtenä päivänä ostimme hop-on hop-off tyyppiseen bussiin liput ja lähdimme katselemaan kaupunkia. Sinä päivänä paistoi aurinko, mutta oli tosi kylmän tuntuista kovan tuulen vuoksi, mutta halusimme silti katsella maisemia bussin kattotasanteelta. Onneksi meillä oli kuitenkin lämmintä vaatetta mukana.

 

 
Rantakadulta


Gaudin mestariteos, Sagrada Familia, ei ole vieläkään valmis, vaikkakin rakennustyöt alkoivat jo vuonna 1883. Jossain vaiheessa rakentaminen keskeytyi kokonaan mutta jatkui taas 1950-luvulla.
Jatkoimme bussipysäkiltä matkaa sinisellä raitiovaunulla (Tramvia Blau) ylöspäin lähemmäs Tibidabon korkeuksia.
Kun raitiovaunun päätepysäkki tuli vastaan, jatkoimme matkaa hammasratasjunalla ylöspäin.


Kyyti jatkui kukkulan rinnettä ylös läpi mäntymetsän, arviolta noin 10 minuutin kuluttua olimme perillä.
El Sagrat Cor de JesuisYlhäällä vasta kylmää ja tuulista olikin, mutta kyllä oli hienot näkymät kaupungin yli!
Huipulla sijaitsi myös huvipuisto Parc d´ Atraccions. Kesällä voisi olla ihan kiva ajatus hurvitella laitteissa, mutta ei näillä lämpöasteilla tai tuulella, muutenkin jo olin kalapuikkona :)


Casa Mila (La Pedrera) asuintalo on Gaudin käsialaa ja se on rakennettu vuosina 1906-1910. Kohde kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Ullakkotiloissa toimii Espai Gaudi niminen museo ja yksi talon alkuperäisinä säilyneistä asunnoista, El Pis, on myös avoinna yleisölle.
Casa Mila
Cases Antoni Rocamora

Placa de Catalunya

Torre Agbar on 142 m korkea toimistotalo, joka sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Placa de les Glories Catalanesin liikenneympyrän vieressä.
Illan tullen rakennus alkoi säihkymään kauniisti vaihdellen eri värejä.

 

Santa Creu and Sant Pau Hospital

Barcelona Fish


Joulun aikaan kaupunki on kaunis, kun kadut ja puistot on koristeltu erilaisin valoin


Olipa päivä tai ilta, Barcelonan suositut kadut vilisevät ihmisistä. Vanhan kaupunkin läpi kulkeva katu, La Ramblas, oli tunnelmaa täynnä ympäröivine ravintoloineen, kojuineen ja katutaiteilijoineen. Katutaiteilijoille tietysti on suositeltavaa antaa pieni korvaus kuvausta vastaan, ja muutaman kuvan otimmekin parhaimmista, mutta ikäväkseni huomasin että olen kadottanut ne kuvat tietokoneeltani....
Päivällä aurinkokin hieman lämmitti, joten oli kiva syödä lounasta ja siemailla hyvää juomaa ravintolan ulkoterassilla ja katsella ohi käveleviä ihmisiä.

Ennen matkaamme meitä kovasti varoiteltiin taskuvarkaista ja rikollisuudesta, mitä hieman ihmettelinkin ja mietin että voiko tämä kaupunki tosiaan poiketa kovastikin muista suurkaupungeista tuon asian suhteen. Se on totta, että missä tahansa suuressa kaupungissa tai ihmispaljoudessa on pidettävä omaisuudestaan huolta (eikä pitää arvoesineitä esillä, tai kantaa edes niitä mukana, tai pitää lompakkoa takataskussa tai esillä yms), sehän on nyt päivänselvää. Tietysti aina voi jotakin tapahtua vaikka olisi kuinka varovainen, mutta meiltä ei kuitenkaan kukaan mitään varastanut, emmekä tunteneet oloamme mitenkään turvattomaksi tässä kaupungissa. Mutta onhan se paljon itsestä kiinni; missä liikkuu ja milloin, miten käyttäytyy yms. Maalaisjärjellä varustettuna mielestäni pärjää hyvin.

La Ramblan tunnelmia

Iltanäkymiä hotellihuoneemme kattoterassilta
Hotellihuoneen kattoterassi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti