lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kaunis ItävaltaLensimme 3 hengen porukalla Muncheniin, sieltä nappasimme alle vuokra-auton ja huristelimme eteläänpäin Itävallan puolelle. Tirolin sydämmessä sijaitsevaan Mayrhofenin kaupunkiin meillä meni Munchenista ajaessa muistaakseni noin parisen tuntia. Silmä lepäsi maisemia katsellessa kun ajelimme Zillertalin laaksoa vuorten välissä kohti Mayrhofenia.

Majoituimme Gutshof Zillertal -hotellissa, joka näytti viihtyisältä jo pihalle ajaessamme.Parvekkeeltamme näkymät takapihalle

  Hotellissa oli aivan mielettömän ystävällinen palvelu, huoneet oli siistit, ja huoneessa leveä parveke, josta upeat näkymät vuorille. Neljän ruokalajin illalliset kuuluivat hintaan ja todellakin nautimme jokaisesta suupalasta :-)

Hotellissa oli uima-allas ja hoitola. Itse halusin kokeilla kuumakivihierontaa ja kävin myös tavallisessa hieronnassa.Teimme parina päivänä retket Innsbrukiin sekä viereiseen Hall in Tiroliin, alla muutamia kuvia.


Innsbruck on Tirolin osavaltion pääkaupunki ja se sijaitsee 575m merenpinnan yläpuolella. Sveitsin alpeilta lähtöisin virtaava Inn-joki kulkee kaupungin halki. Innsbruck on näyttävä ja eloisa kaupunki kauniine rakennuksineen ja kävelykatuineen.

Kahvilassa herkuttelemassa :)

Innsbruck City Gate

Kultainen katto (Golden roof/Goldenes Dachl) on Innsbruckin yksi suosituimmista nähtävyyksistä

 Innsbrukissa nousimme vuoren korkeuksiin hammasratastyyppisellä junalla, ylhäältä oli hienot näkymät kaupunkiin.


 

 

 Hall in Tirolissa oli juuri menossa jonkinlaiset kyläjuhlat, siellä oli paikalliset kokoontuneet elävän musiikin ja syötävän pariin.


Tratzberg Castle / Schloss Tratzberg
Tratzbergin linnan läheisyyteen pääsee ajamaan autolla, mutta siitä loppumatka oli mentävä joko kävellen (20min) tai Tratzberg Express -pikkujunalla (8min). Me menimme kävellen ja valitsimme suorimman reitin, joka myös oli tietysti myös rankin ja jyrkin polku ylös.


Wattensissa sijaitsevassa Swarowski kristallimaailmassa (Swarowski Kristalwelten), joka oli pullollaan erilaisia kimaltelevista kristalleista tehtyjä patsaita ja koristeita. Museon ohessa oli myös myymälä josta sai ostettua kauniita koruja ja koriste-esineitä.
 Yhtenä päivänä lähdimme hotellilta ajelemaan laakson välissä kulkevaa pientä Zillertal Streetiä kohti etelää. Matkalla oli hienoja maisemia, ja laaksossa virtasi vuoristopuro/joki.
 

Jatkoimme matkaa eteenpäin tien viedessä yhä ylöspäin. Välillä tie kävi tosi kapeaksi ja mutkaiseksi että ihan jännitti, jos autoja sattui tulemaan vastaan. Lopulta pääsimme 1790 m korkeuksiin. Vanhemmiten minulle on tullut hieman korkeanpaikan kammoa, ja hirvitti välillä katsoa, miten laiduntavat lehmät kulkevat ihan muina naisina jyrkässäkin maastossa ja jyrkänteiden reunalla vailla minkäänlaisia ongelmia :)
Mayrhofen itsessään on tosi pieni, mutta viihtyisä kaupunki, josta löytyy pieniä kauppoja ja tunnelmallisia kahviloita.
Mayrhofenin keskustasta nousimme hiihtohissillä ylös korkeuksiin katselemaan maisemia.
Mayrhofenin kaupunki
Ylhäällä teki mieli pysähtyä hetkeksi nauttimaan maisemista. Niin jylhää ja rauhallista. Niin raikas vuoristoilma.
Ihan mahtava olo.
Tuonne olisin voinut jäädä tuonne ikuisiksi ajoiksi!

Ajellessamme ympäriinsä huomasimme, että Itävallassa on kirkkoja aika tiheästi; jokaisessa pienessäkin pitäjässä näytti olevan aina yksi kirkko. Kirkot olivat jotenkin niin kauniita ja ne sopivat näihin maisemiin kun nappi silmään. Idyllisen näköistä!
Viimeisenä päivänä kun ajelimme kohti Münchenin lentokenttää, piipahdimme matkalla Saksan Bad Tölz:in kaupungissa, tässä muutamia otoksia sieltä:


Tätä reissua ja paikkaa ei mielestäni voi hehkuttaa liikaa, nimittäin tämä matka oli yksi parhaimmistani. Mielettömän kauniit maisemat, raikas vuoristo-ilma, hyvät ulkoilumahdollisuudet, paljon nähtävää, maukasta ruokaa ja iloisia ihmisiä. Sääkin suosi meitä melkein koko viikon ajan, niin ei todellakaan ollut mitään valittamista. Tänne palaan vielä uudelleen!

Tästä linkistä pääset Mayrhofenin nettisivuille.
Tästä linkistä pääset Gutshof Zillertal hotellin nettisivuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti